Gästhus på skidsemestern

En av de absolut populäraste vintersporterna är skidåkning och i Sverige finns det många platser att åka till om man vill ta sig en riktigt välförtjänt skidsemester. Ramundberget i Härjedalen är en mycket populär skidort dit folk söker sig från när och fjärran för att både åka skidor och att vandra i den vackra bergsmiljön. Orten är en del av Funäsfjällen, hem för det så kallade Nordic Ski Center som har hundratals kilometer av spår för långfärdsåkning, inklusive speciella spår med konstsnö så att man alltid får en garanterad skidupplevelse.

När man åker på skidsemester är det vanligt att man hyr stuga men om man vill ha någonting mittemellan så finns det finns gästhus där man dels har eget boende samtidigt som det finns tillgång till olika bekvämligheter. Man gör nu en storsatsning på detta i Ramundberget och kommer att öppna ett nytt sådant boende inför vintersäsongen 2018 i det redan etablerade Fjällgårdstorpet.

Bor man på gästhus här får man det bästa av båda världar då man dels kan sköta sin egen mat eller gå till närliggande serveringar och restauranger. Man har också tillgång till konferenslokaler, gym och till och med biograf, så att det finns mycket att göra mellan skidomgångarna.

Fjällgårdstorpet är ett ställe där man gått in för den maximala skidupplevelsen och man har designat rummen med extra stora fönster så att gästerna verkligen kan njuta av de hisnande vyerna. Det finns också tillgång till vallbodar, skidskolor, liksom olika paketerbjudanden där man till exempel får åkpass och transport. Tanken är hela tiden att man skall känna sig så självständig som möjligt samtidigt som man hela tiden har tillgång till allt mellan himmel och jord. Idén går tillbaka till de första turisterna som var studenter på 1930-talet. De brukade bo hos lokala bönder, som med det tjänade en extra slant, samtidigt som studenterna kunde njuta av omgivningarna och skidåkningen till ett skäligt pris.

Reply