Gorméernas gästhus

För den som älskar mat innehar den svenska arkipelagen en av de bästa upplevelserna som man kan önska sig. Platsen heter Lidö och ligger i Roslagen, och här erbjuds besökarna en riktig naturupplevelse som inkluderar hav, land, bondgårdar, segling och riktigt god mat.

För att ta sig till Lidö kan man antingen ta buss, bil eller båt. Kör man tar det ungefär en timme att komma hit från Stockholm och med båt kan man åka både reguljärt eller med egen båt. Det finns plats för ungefär femtio båtar här.

Lidö är ett naturområde så hit kommer man inte för att partaja utan för att njuta av lugn och ro, fågelskådning och sköna promenader. Man kan paddla kanot och umgås med vänner och bara vara, något som de flesta behöver lite då och då. Detta är också en mycket bra plats för konferenser eller bröllop då man har rum för alla liksom en rogivande och romantiskt miljö omkring.

När det kommer till boendet finns stugor, vandrarhem och värdshus, beroende på vad man föredrar, och allt är mycket fräscht och luftigt inrett. Städning och frukost ingår i priset men man har gemensamma badrum i korridorerna om man väljer att bo på värdshuset.

För många är halva nöjet på Lidös värdshus maten, då man sedan länge satsat stort på att erbjuda en drömsk meny med fokus på riktigt bra råvaror. Man skall riktigt känna att man är ett med naturen och eftersom man befinner sig i den sagolika skärgården finns det mycket från havet på menyn: sill, kräftor, räkor och lax. Allt serverat med färskpotatis och härliga grönsaker och gärna avslutat med en av de sagolika efterrätterna som rabarberpaj, pavlova eller varför inte en riktigt svensk klassiker: jordgubbar med vispgrädde.

Till detta kommer naturligtvis goda viner och fantastiska cocktails, återigen med fokus på bra ingredienser och en lyckad kombination av klassiskt och modernt.

Reply