Luckerstad Gästhus i Vadstena

Vadstena är en av Sveriges vackraste och mest intressanta städer med historia som går ända tillbaka till järnåldern. Här kan man insupa den härliga atmosfären genom att vandra utmed dess medeltida gator och torg, liksom njuta av det östergötländska landskapet och naturen runtom. Hit kan man komma på egen hand eller med barnen då det finns saker för alla att se och göra. Vill du spela golf eller tennis? Gå på teater eller shoppa?

Det som lockar de flesta till Vadstena är dess kloster, grundat av den Heliga Birgitta, då staden var en viktig pilgrimsort för länge sedan. Ett besök hit är ett måste och många förvånas över hur stort klostret är då det består att ett stort komplex med byggnader som hospital och skola. Det finns också ett stort antal museer och sevärdheter i området som man behöver flera dagar för att ha tid att utforska.

Har man egen transport är det att rekommendera att man bor lite utanför Vadstena så att man verkligen kan njuta av naturen och lugnet. Bara några minuters bilväg från staden ligger Luckerstad Gästhus där man kan få det bästa av båda världar i traditionell herrgårdsmiljö. Här kan man till och med hyra eget boende men det är också perfekt om man reser i sällskap med vänner då det finns fyra dubbelrum tillhanda.

På Luckerstad Gästhus får man precis den underbara frid som man behöver när man är på resande fot, samtidigt som man har tillgång till bekvämligheter som privata badrum och WiFi Vissa av rummen har en fantastisk utsikt över Vättern och varje morgon bjuds på en härlig frukost att starta dagen med. Eftersom naturen här är så vacker är det väl värt att hyra cykel och man kan på så sätt ta sig rundor i omgivningarna samtidigt som man kan ta sig till Vadstena utan problem.

Reply